Trygge rammer​

Ro og overskud​

Fokus på at kunden føler sig godt tilpas​

​Forårets indvirkning

Hunkatten

Især har det betydning for hunkattens brunstcyklus, der efter en hvilefase i de mørke vintermåneder, nu vækkes til live. Sollyset indvirker nemlig positivt på et center i hjernen, koglekirtlen, hvor produktionen af et bestemt overordnet hormon (melatonin) øges i takt med øget solpåvirkning. Kort sagt: Hunkattene begynder at komme i brunst!

Ønsker man ikke killinger til foråret, er det derfor nu, man skal træffe en beslutning:

1) Hunkatten skal steriliseres

2) Hunkatten skal have p-piller

Nye undersøgelser har vist, at p-piller øger risikoen for knude-dannelser (cancer) i mælkelisterne hos hunkattene. Knude-dannelserne er i 75-90% af tilfældene ondartede (maligne), hvorfor vi på Givskud Dyreklinik anbefaler sterilisation frem for p-piller, såfremt man ved, at katten ikke skal have killinger.

Sterilisationen af hunkatten foregår i fuld narkose, hvor man ved indsnit til bughulen lokaliserer æggestokke og livmoder, og fjerner disse. Efter indgrebet kan katten ikke få killinger og vil heller ikke komme i løbetid mere. Efter oprationen gives rutinemæssigt smertestillende, så katten ikke har ondt, når den vågner.

Hankatten

Hankattene begynder også at vise interesse for det modsatte køn, hvorfor tiden er ved at være moden til at udvide og forsvare territoriet. Strejfeture og slåskampe hører foråret til, når man er indtakt hankat.

Ønsker man ikke, at ”Felix” skal løbe hjemmefra, komme i slåskampe og risikere diverse bidsår med risiko for bylddannelser etc., da kan det være en god idé, at lade ham kastrere. Hankatten bliver efter kastrationen mere rolig og strejferinstinktet mindskes betragteligt. Trangen til udvidelse af territorium mindskes og slåskampene bliver færre.

Kastrationen af hankatten foregår ligesom for hunkatten i fuld narkose, hvor man via ét mindre snit i pungen, fjerner begge testikler. Inden bedøvelse undersøges katten, som alle andre dyr før en bedøvelse, ved en klinisk undersøgelse, hvor kattens almene helbredsstatus klarlægges. Ligeledes undersøges der for, om begge testikler er på plads i pungen. Er de ikke det (katten er ”kryptorchid”), kan indgrebet blive en smule større, da det ofte så er nødvendigt med et indsnit over lyskekanalen (på indersiden af låret) eller ind til bughulen (som ved sterilisation af hunkatten) for dér at finde testiklen.

Som for hunkattenes vedkommende, får også hankattene rutinemæssigt en smertestillende indsprøjtning inden de vågner, så de ikke har ondt efter operationen.

Vi har fået en ny Facebookside. Klik her og se billeder af vores hverdag! ​

Åbningstider

Mandag - onsdag​:

8.00 - 17.00

Torsdag:

8.00 - 19.00

Fredag:

8.00 - 17.00

Døgnvagt for familiedyr

Hvis uheldet er ude udenfor vores åbningstid, kan De få fat på en familiedyrs-dyrlæge akut her:

VAGTCENTRAL​

​Vurderet 4.6 / 5 stjerner på baggrund af 97 anmeldelser på Facebook

​​

Givskud Dyreklinik ApS | Vejlevej 68 - 7323 Give | Tlf: 76 80 11 99| E-mail: info@givskuddyreklinik.dk| CVR: 37832928